Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Balsamo Klopt Kopecky In Eerste Etappe Romandie Titelverdedigster Vollering Achtste

Balsamo klopt Kopecky in eerste etappe Romandiƫ, titelverdedigster Vollering achtste

Lorena Wiebes zevende in leiderstrui

Elisa Balsamo heeft de eerste etappe van de Ronde van Romandiƫ voor vrouwen gewonnen. De Italiaanse sprintte in Martigny naar de zege voor Lotte Kopecky en Clara Copponi.

Lorena Wiebes zevende

Lorena Wiebes eindigde als zevende in het peloton. De Nederlandse sprintster rijdt in de leiderstrui nadat ze zaterdag de proloog won. Annemiek van Vleuten werd negende, Marianne Vos veertiende.

De eerste etappe van de Ronde van Romandiƫ was 141,5 kilometer lang en voerde van Aigle naar Martigny. De rensters moesten onderweg drie beklimmingen van de tweede categorie overwinnen.

Kopecky, die vorig jaar de eerste etappe won, probeerde in de laatste kilometers weg te rijden, maar Balsamo wist haar terug te halen. In de sprint was de Italiaanse vervolgens te sterk voor de Belgische.

Balsamo is de eerste Italiaanse die een etappe wint in de Ronde van Romandiƫ voor vrouwen. De 24-jarige renster van Trek-Segafredo won dit seizoen al twee etappes in de Ronde van Italiƫ.

De Ronde van RomandiĆ« voor vrouwen duurt tot en met zondag. De vierde en laatste etappe is een tijdrit over 13,8 kilometer in GenĆØve.


Comments